Home 5 Benzokarim

Benzokarim

BENZOKARIM

Benzokarim ontroert al nog voordat hij heeft gesproken. Zijn aanwezigheid spreekt. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. Op het podium voelt hij vertrouwd, het publiek luistert aandachtig. Hij is maatschappij-kritisch, maar geeft in zijn teksten de vrijheid om zelf te interpreteren. De luisteraar geeft een eigen betekenis aan de verhalen.

Zoekend naar een vorm om zich in te uiten, komt hij thuis in zowel gesproken, als geschreven woord. Hij trad op bij het Boekenbal, was onderdeel van de theatervoorstelling ‘Het gegeven paard’, en won de El Hizjra Literatuurprijs voor poëzie. Naast het optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border festival, Read My World en Opera Forward Festival, heeft hij zijn debuut gemaakt met de dichtbundel ‘El Ghorba’. Een bundel waar gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal staan.

 

Ook samenwerken met Spraakuhloos?

Werk samen met Spraakuhloos voor je woordkunstprogrammering op evenementen en festivals, spoken word workshops, een exclusief spoken word stuk voor jouw organisatie, bedrijf of stichting: er is van alles mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.