Home 5 Amara van der Elst

Amara van der Elst

Foto door Rosa Quist

AMARA VAN DER ELST

Amara van der Elst leerde op jonge leeftijd om klein te blijven. Op het podium stijgt ze boven zichzelf uit. Spoken word hielp Amara emoties te ontdekken, voelen en daar dieper mee om te gaan. Ze leerde kwetsbaar te zijn op het podium, dit te delen met anderen en daar kracht en energie uit te halen. Het is de plek waar haar woorden ritme vinden. 

In 2021 maakte Amara indruk op heel Nederland met haar voordracht tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. In 2022 won ze de titel ‘ Talent van het jaar’ van Het Onderwijs Innovatie Fonds NL, zette ze haar eigen spoken word writerscamp Rhyme & Reason op en schitterde ze op het spoken word muziekalbum ‘Binnenste Buiten’ van Spraakuhloos. 

Amara schrijft en spreekt om de lessen die zij dagelijks leert door te geven. Voor haar is het een moment van delen, openstellen voor de mensen die luisteren, het geven van kwetsbaarheid en het openstaan voor wederkerigheid. Amara was te groot om klein te houden. Ze neemt ruimtes in op een manier die goed voelt, ze verbindt onverwachte energieën met elkaar en ziet eerder gelijkenissen dan verschillen. 

 Met een onvoorstelbare passie voor het vertellen van persoonlijke verhalen, een vurige kracht voor het openbreken van maatschappelijke taboes en het openlijk delen van kwetsbaarheid is Amara onvermijdelijk in al haar zijn. 

Volg Amara hier op zijn sociale: Instagram,  tiktok 

Ook samenwerken met Spraakuhloos?

Werk samen met Spraakuhloos voor je woordkunstprogrammering op evenementen en festivals, spoken word workshops, een exclusief spoken word stuk voor jouw organisatie, bedrijf of stichting: er is van alles mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.