Home 5 Agency

Agency

Woordkunst op maat 

Bij Spraakuhloos kun je diverse woordkunstenaars boeken als onderdeel van jouw activiteit. Workshops, optredens, cultureel en commercieel: bij Spraakuhloos Agency vind je dé woordkunstenaar die bij je past. Maak kennis met onze woordkunstenaars en boek deze direct middels het aanvraagformulier op deze pagina. 

Foto's door Rosa Quist

Ivan
Words

Ivan Words is een vrije, ongebonden, creatieve geest. Zijn woorden komen van een plek waar autonomie in het middelpunt staat, waar kaders naar eigen inzicht worden bepaald en creatie naar eigen inzicht komt. Hij vertaalt concepten, visies en dromen naar prikkelende teksten, concrete woorden en invalshoeken die onverwacht, maar altijd pakkend zijn.

Tyler
Koudijzer

Tyler verbindt diaspora, kolonialisme en verstrengelde geschiedenis met elkaar in zijn spoken word stukken. Hij werkt vanuit Gotong Royong, samen leven; samen dragen. Door dit altijd in zijn gedachten te houden, brengt hij het op de voorgrond en zorgt hij dat wat hij maakt, doet en zegt ook altijd voor anderen is.

Amara
Van der Elst

Amara van der Elst maakte indruk op heel Nederland tijdens de Nationale Dodenherdenking in 2021. In 2022 won ze de titel ‘ Talent van het jaar’ van Het Onderwijs Innovatie Fonds NL, zette ze haar eigen spoken word writerscamp Rhyme & Reason op en schitterde ze op het spoken word muziekalbum ‘Binnenste Buiten’ van Spraakuhloos.

Zaïre
Krieger

Zaïre schrijft uit noodzaak, liefde, principes en for the greater good. Met haar woordkunst deelt Zaïre haar wereld, haar perspectief. Ze vertaalde Amanda Gormans’ The Hill We Climb, was te horen als voice-over artiest voor o.a. Women INC, Actionaid en De Volkskrant en schreef haarscherpe opinies voor o.a. Dipsaus, interviewde voor OneWorld en VARAGids.

Geoffrey
van der Ven

Geoffrey vertelt verhalen die te lang ongehoord zijn gebleven. Zijn voordrachten zijn persoonlijk en gebouwd rondom de queer en BIPOC identiteit. Op dit moment is hij op tour met zijn solovoorstelling ‘Het is niet nieuw’, waarin hij de queer geschiedenis van Afrika belicht.

Barguijs

Ivan Words en Tyler Koudijzer vormen samen het collectief; Barguijs.
Sinds 2015 betreden ze podia met hun unieke voordracht vorm. Speels, kwetsbaar en interactief nemen ze ieder publiek mee. Of dat ze nu op het Lowlands festival staan, of een politiek debat afsluiten maakt hen niks uit. De synergetische energie spreekt voor zich.

Eerdere samenwerkingen

Spraakuhloos Agency

Tijd om te schrijven, een podium bestijgen, artiest zijn en ondernemen: een combinatie die meer tijd vraagt dan er is. Voor de oprichting van de agency traden we al vaker op als intermediair tussen artiest en organisatie, zetten we de belangen van de artiesten altijd boven alles en realiseerden een zo goed mogelijke balans tussen creativiteit en ondernemen. Met Spraakuhloos Agency professionaliseren wij onze, al bestaande, rol tussen organisaties, bedrijven, stichtingen, initiatieven en artiest. 

Met Spraakuhloos Agency ondersteunen we ook in het creëren van eigen projecten en producties van onze artiesten door ons te concentreren op de fondsaanvragen die daarbij horen. De artistieke groei van onze artiesten is een van de belangrijkste factoren van Spraakuhloos Agency. Daarom investeren wij tijd en kennis in hun visie om ervoor te zorgen dat hun idee uitmondt in een tastbaar project, voorstelling of productie.

Door artistieke groei te respecteren en financiële wensen te waarborgen, creëert Spraakuhloos Agency een plek waar artiesten zich zo goed als zorgeloos kunnen ontwikkelen. Zo zorgen we dat artiesten hun visie kunnen blijven verkondigen op podia waar zij zich thuis voelen, de juiste boodschap delen en zorgen voor impact op de manier die wordt verwacht. 

Wil je meer informatie over het boeken van een artiest? Mail dan naar agency[@]spraakuhloos.com

 

 

Woordkunstenaar boeken: