Home 5 Tyler Koudijzer

Tyler Koudijzer

Foto door Rosa Quist

TYLER KOUDIJZER

 ’Gotong Royong, samen dragen.

Leef je dagdromen met Tyler Koudijzer (1990) Rotterdammer, spoken word artiest en mede oprichter van spoken word collectief Barguijs. 

Zijn woorden zijn te horen op festivals, in theaters, in pop podia, op het voortgezet onderwijs, op universiteiten, en gemeentelijke instellingen. Tyler draait zijn hand niet om voor spoken word stukken op maat, poëtische samenvattingen, voice-overs en workshops waar taal en spoken word hun plek vinden.

Tyler verbindt diaspora, kolonialisme en verstrengelde geschiedenis met elkaar in zijn spoken word stukken. Hij werkt vanuit het Javaanse Gotong Royong, samen leven; samen dragen. Door dit altijd in zijn gedachten te houden, zorgt hij dat wat hij maakt, doet en zegt ook altijd voor anderen is.

 In 2020 werkte Tyler samen met broer Sebastian Koudijzer aan JAMPA, een project voor het Nederlands Fotomuseum. Waar de broers opzoek gingen naar hun Javaanse Roots. Uit dit project is hun stuk De Kris’ ontstaan en vond Tyler het Gotong Royong’ gedachtengoed. Momenteel schrijven zij het boek Kampong Tori wat in 2023 verschijnt.

 Tyler stond op Lowlands Festival, het Crossing Border Festival,TELLEM Festival tourde met Mensen Zeggen Dingen Campingtour, stond op diverse podia zoals Woorden Worden Zinnen, PaginaGroots en Mensen Zeggen Dingen, combineerde jazz en spoken word bij Sprazz, fuseerde spoken word en urban sports voor een samenwerking van Spraakuhloos en Rotterdam Street Culture Week en ontwikkelt samen met het Huis voor Gedichten een poëtische educatiemethode specifiek voor praktijkonderwijs.

Volg Tyler hier op zijn sociale: Instagram

Ook samenwerken met Spraakuhloos?

Werk samen met Spraakuhloos voor je woordkunstprogrammering op evenementen en festivals, spoken word workshops, een exclusief spoken word stuk voor jouw organisatie, bedrijf of stichting: er is van alles mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.