Home 5 Over ons

Over ons

Stichting Spraakuhloos! Een team van passievolle, ambitieuze creatievelingen die alles op alles zetten om Spraakuhloos professioneel, toegankelijk, warm, divers en uniek te presenteren.

over ons

Spraakuhloos: waar spoken word thuiskomt. Als thuishaven voor spoken word artiesten en andere woordkunstenaars. Door open mics, events en workshops te organiseren maken we spoken word vanzelfsprekend. Zo groeien spraakmakende artiesten in de breedste zin van het woord.

In 2014 organiseerden Garryl Tjon Poen Gie en Tomáš de Paauw de allereerste editie van Spraakuhloos. In hetzelfde jaar is Stichting Spraakuhloos opgericht en vanaf dat moment is alles in een sneltreinvaart gegaan. In 2017 won de stichting de Doro Siepelprijs voor de organisatie van het spoken word festival 010 SAYS IT ALL (nu bekend als Tell ‘em). Dat is de prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek.

“010 SAYS IT ALL vergroot de zichtbaarheid van spoken word
en trekt een breder publiek dan het strikt literaire.” – De jury

 

In 2020 organiseerde Spraakuhloos voor het eerst Tell ‘em, een spoken word festival. Op hoop, zegen en met keihard werken zijn Garryl en Tomáš in 2020 toegelaten tot het Cultuurplan 2021- 2024 om Spraakuhloos voor en vooral mét artiesten te laten groeien. 

Tomas

Tomas

Artistiek Directeur

Garryl

Garryl

Zakelijk Directeur

Gavin

Gavin

social media & vormgeving

Conchitta

Conchitta

Programma maker

Foto’s door Rosa Quist

HET PODIUM

Spraakuhloos is een reizend open podium dat zijn oorsprong vindt in Rotterdam. Op dit podium bieden wij artiesten de kans om zichzelf in elke gewenste kunstvorm te uiten. Bij ons staan zelfexpressie, verbinden en inspireren centraal.

Spraakuhloos heeft op 27 mei 2014 haar eerste editie mogen organiseren in Café Otto Hahn. Wegens ‘onverwacht’ succes mochten wij gelijk op 1 van de grootste festivals van Rotterdam onze 2de editie organiseren. Nadat ook dit evenement meer dan geslaagd was werd de rode draad van Spraakuhloos steeds zichtbaarder. Continue vernieuwing aanbieden qua locatie en podiumkunsten werd onze basis. Met deze insteek zijn wij al verwelkomd in: RAAF Rotterdam, Arminius (24UURCULTUUR/DWWWK) Rotterdamse Schouwburg, WORM, Boekenwinkel Donner, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Theater Zuidplein, Hostel Clinco, Centraal Station Rotterdam, Lezersfeest, Nieuwe Luxor, BIRD, Hip Hop Huis, de Spido, Cretopia/Toko 51, Theater Islemunda en het Oude Luxor.

VOOR WIE?

Onervaren (open stage):
Dit zijn de artiesten die geen podium ervaring hebben. Vaak oefenen deze artiesten op hun kamer voor de spiegel of helemaal niet. Toch hebben zij de potentie om mooie kunsten te delen. Wij vinden dat iedereen een kans verdient! Om die reden hebben wij een open stage opgenomen in ons programma. De open stage is een moment in het programma waar publiek de kans krijgt te participeren op het podium. Dit is altijd een spontaan verrassingselement voor publiek en organisatie.

Ervaren (programma):
Deze artiesten hebben al vaker op een podium gestaan en willen graag hun passie delen. Voor hen is het geen probleem om interactie te zoeken met het publiek.

Professioneel (Programma):
Voor deze artiesten is optreden een beroep.