Home 5 Over ons

Over ons

Stichting Spraakuhloos! Een team van passievolle, ambitieuze creatievelingen die alles op alles zetten om Spraakuhloos professioneel, toegankelijk, warm, divers en uniek te presenteren.

over ons

Spraakuhloos: waar spoken word thuiskomt. Als thuishaven voor spoken word artiesten en andere woordkunstenaars. Door open mics, events en workshops te organiseren maken we spoken word vanzelfsprekend. Zo groeien spraakmakende artiesten in de breedste zin van het woord.

In 2014 organiseerden Garryl Tjon Poen Gie en Tomáš de Paauw de allereerste editie van Spraakuhloos. In hetzelfde jaar is Stichting Spraakuhloos opgericht en vanaf dat moment is alles in een sneltreinvaart gegaan. In 2017 won de stichting de Doro Siepelprijs voor de organisatie van het spoken word festival 010 SAYS IT ALL (nu bekend als Tell ‘em). Dat is de prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek.

“010 SAYS IT ALL vergroot de zichtbaarheid van spoken word
en trekt een breder publiek dan het strikt literaire.” – De jury

 

In 2020 organiseerde Spraakuhloos voor het eerst spoken word festival Tell ‘em. Op hoop, zegen en met keihard werken zijn Garryl en Tomáš in 2020 toegelaten tot het Cultuurplan 2021- 2024 om Spraakuhloos voor en vooral mét artiesten te laten groeien. 

Tomas

Tomas

Artistiek Directeur

Garryl

Garryl

Zakelijk Directeur

Gavin

Gavin

social media & vormgeving

Conchitta

Conchitta

Programma maker

Foto’s door Rosa Quist

VOOR IEDEREEN

Bij Spraakuhloos zetten we ons in om spoken word naar een breed publiek te brengen. Spoken word heeft de kracht om mensen uit alle lagen van de bevolking te inspireren, informeren en met elkaar te verbinden, en we doen er alles aan om deze kunstvorm ook voor iedereen toegankelijk te maken.

We organiseren evenementen, workshops en een festival, ondersteunen artiesten met onze agency en bereiken diverse doelgroepen dankzij samenwerkingen met partners en via onze social media kanalen. Wij bemiddelen tussen mens en kunst, een eerste connectie. Met de kracht van woorden; 

Teksten uit ’t hart 
Raken hard of verzachten pijn

Representatief voor iedereen die onderdeel van het narratief hoort te zijn

Het is ons doel om spoken word voor iedereen toegankelijk te maken en mensen te helpen in hun ontdekkingstocht door de kunstvorm. Iedereen heeft een verhaal, en wij zijn hier om hen te helpen dit verhaal te delen

ONZE COMMUNITY

Onze community staat centraal in alles wat we doen. Wij zijn een platform voor artiesten en spoken word-enthousiastelingen om te verbinden, samen te werken en verhalen te delen. Met een diverse groep van kunstenaars met verschillende achtergronden, ervaring en perspectieven bouwen we aan een inclusieve en veilige omgeving waar iedereen zich vrij kan uiten en zich gehoord en gewaardeerd voelt. 

We bieden evenementen en programmeringen voor beginnende, soms onervaren artiesten tot aan professionals. Of je nou je skills wilt verbeteren, verbinden met anderen, je werk wilt delen met een groter publiek of simpelweg geraakt wil worden door woorden; hier kun je terecht. Er is plek om te huilen, te lachen, lief te hebben, en te groeien. Hier groeien nieuwkomers in spoken word door tot geboekte artiesten op grote evenementen en tot kunstenaars met een eigen theatertour. 

Wij hebben ook wat voor jou. Bekijk hier wat wij allemaal doen!