Home 5 Zaïre Krieger

Zaïre Krieger

Foto door Rosa Quist

ZAÏRE KRIEGER

Zaïre schrijft uit noodzaak, liefde, principes en for the greater good. Met haar woordkunst deelt Zaïre haar wereld, haar perspectief. Bereid om voor mensen te op te komen en de status quo te ontregelen. Rijmend manoeuvreert ze door systemen, opiniërend zet ze haar eigen comfort opzij en met op maat gemaakt spoken word pieces creëert ze een veilige omgeving in onveilige werelden.

Dit alles doet ze als spoken word artiest, voice-over acteur, vertaler en met sporadische opinies. Zaïre vertaalde Amanda Gormans’ The Hill We Climb, was te horen als voice-over artiest voor o.a. Women INC, Actionaid en De Volkskrant en schreef haarscherpe opinies voor o.a. Dipsaus, interviewde voor OneWorld en VARAGids.

De woorden die zij gebruikt, kiest ze zorgvuldig. Geïnspireerd door diverse rappers zoals Kendrick Lamar en MF Doom puzzelt Zaïre net zo lang tot haar rijmschema’s onnavolgbaar zijn. Haar perspectief presenteert ze aan de maatschappij en hoopt hier mensen mee te inspireren, systemen te kraken, omgevingen te veranderen en gedachten uit te dagen. Leunend op collectiviteit blijft zij ten alle tijden zichzelf; een artiest met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en de need om mensen te inspireren.

 

Ook samenwerken met Spraakuhloos?

Werk samen met Spraakuhloos voor je woordkunstprogrammering op evenementen en festivals, spoken word workshops, een exclusief spoken word stuk voor jouw organisatie, bedrijf of stichting: er is van alles mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.