Home 5 Media 5 Tell ‘em Festival 2022

Tell ‘em Festival 2022

Op 3, 4 en 5 juni vond Tell ‘em Festival plaats. Drie dagen lang, vier locaties en met negen partners creëerden we het spoken word festival van Rotterdam. 

Vrijdag 3 juni 

De eerste dag van het festival vond plaats in BIRD Café en podiumzaal. Het programma bestond uit een open podium van Tapschrift en Spraakuhloos en de release van Binneste Buiten, het debuut spoken word album van Spraakuhloos. 

Albumrelease Binnenste Buiten

Na de afsluiting van de open mic was het tijd voor het volgende programmaonderdeel, namelijk: de albumrelease van het debuutalbum Binnenste Buiten van Spraakuhloos. In oktober 2021 zijn 15 artiesten naar het schrijverskamp Level UP! (initiatief van Spraakuhloos)  geweest om elkaar te leren kennen en op elkaar ingespeeld te raken voor een spoken word album. Dit bleek succesvol te zijn, want op 3 juni – tijdens Tell ‘em Festival – lanceerde Spraakuhloos hun debuutalbum Binnenste Buiten. Een spoken word album met Nederlands, Engelse en Arabisch spoken word, met muziek, samenwerkingen tussen verschillende artiesten. De grote zaal van BIRD zat vol met mensen die nieuwsgierig waren naar de live-optredens van Zaïre Krieger, Amara van der Elst, Jowi Len, Daniëlle Zawadi, BenzoKarim, Gavin Reijnders, Ivan Words, Tyler Koudijzer, Kevin Groen, Roziena Salihu, Sandy Bosmans, Zeinab El Bouni, VVard (Verena Ward), Chery Salinas en Geoffrey van der Ven. En ze werden niet teleurgesteld. Met speciale lichteffecten, soundscapes door EetieEet Sound Design en de energie van een enthousiaste groep mensen, eindigde de album release in een staande ovatie. Deze avond werd gepresenteerd door Tomáš de Paauw. Een succesvolle en prachtige aftrap van Tell ‘em Festival 2022. 

Luister Binnenste Buiten op Spotify. (https://open.spotify.com/album/1Fn4z7B2k8AMAXQQ9EXxnA?si=TIPtNhM6RKKl51gyZk7AjQ)

Zaterdag 4 juni

De tweede dag vond plaats op het dak van Las Palmas/Fotomuseum en was in samenwerking met de Rotterdamse Dakendagen. Het programma bestond uit een combinatieprogramma van Woorden Worden Zinnen, PaginaGroots en Poetry International, gepresenteerd door Jennifer Muntslag. De avond werd geprogrammeerd door Mensen Zeggen Dingen en werd afgesloten met een schitterende ondergaande zon en de Herontdekking van de Hemel van Manu van Kersbergen en .multibeat. De avond werd gepresenteerd door Houda. 

Zondag 4 juni

De derde en laatste dag van het woordkunstfestival vond plaats op een partyboot. Varend over de Maas werden bezoekers getrakteerd op programma’s van Unwanted Words, Alfabet Soep en Cult North. De dag werd gepresenteerd door Mizt aan de Maas.