Home 5 Media 5 Spraakuhloos op TikTok

Spraakuhloos op TikTok

Spraakuhloos wilt dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van woordkunst. En om zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze kunstvorm, zijn we altijd op zoek naar manieren om woordkunst een plek in de (online) omgeving te geven. Onlangs zijn we daarom gestart met een pilot op TikTok. 

Pilot

In een reeks van acht (?) afleveringen filmen we woordkunstenaars terwijl ze een spoken word-stuk voordragen, onder een minuut. De bijna volledig turquoise omgeving is aesthetically pleasing (het oog wilt ook wat) en laat de artiest beter tot diens recht komen. Inmiddels zijn we gestart met Jowi Len en Ivan Words. En als je gaat kijken, volg ons ook meteen op TikTok

TikTok

TikTok is een socialmedia-app waar, voornamelijk jongeren, zichzelf filmen terwijl ze dansen, zingen of playbacken. Maar waar ook social-maatschappelijke problemen, regelmatig op een humoristisch manier, worden aangekaart. De video’s duren 15 tot 300 seconden. Net als andere socialmedia-apps kunnen er reacties zoals comments en likes achtergelaten worden en kunnen de video’s met anderen worden gedeeld en doorgeplaatst worden op andere social media zoals Facebook of Instagram. TikTok is momenteel een van de meest gebruikte apps ter wereld, gemiddeld worden er zo’n 10 miljoen filmpjes per dag geupload.